Генералният секретар на НАТО ЙенсСтолтенберг призова членовете на Алианса да

...
 
Генералният секретар на НАТО ЙенсСтолтенберг призова членовете на Алианса да
Коментари Харесай

НАТО призовава за повече хуманитарната помощ за Украйна

 

Генералният секретар на НАТО ЙенсСтолтенберг прикани членовете на Алианса да ускорят филантропичната помощ за Украйна след разрушаването на огромния язовир „ Нова Каховка “, съобщи Агенция Франс Прес, цитерана от БГНЕС

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба осведоми посланиците на НАТО посредством видеовръзка за разрушенията, породени от разрушаването на оборудването, за което Киев упреква Русия.

Столтенберг съобщи на срещата, че „ последствията за хиляди хора и за околната среда са трагични, и прикани съдружниците да дават експедитивно поддръжка “.

„ Съюзниците показаха взаимност с Украйна и доста от тях към този момент дават сериозна помощ, в това число филтри за вода, помпи, генератори и съоръжение за заслон “, се споделя в известие на НАТО.

Разрушаването на държания от Русия язовир заля 600 кв. км и принуди хиляди хора да избягат.

Страните от НАТО, отпред със Съединените щати, към този момент предоставиха на Украйна оръжия на стойност десетки милиарди долари, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия през февруари предходната година.

Подкрепящите Украйна страни ще проведат диалози идващия четвъртък в централата на НАТО в Брюксел, с цел да обсъдят по-нататъшните доставки на оръжие за Киев.

Очаква се министрите на защитата на НАТО също да обсъдят трънливия въпрос за кандидатурата на Украйна за участие в алианса на обособена двудневна среща.

Столтенберг съобщи, че „ значимостта на незабавната, средносрочната и дълготрайната поддръжка за Украйна “ ще бъде „ основна тематика “ на срещите отсега нататък.

 

Етикети: КаховкаНАТОпомощиСолтенбергУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР